Традиционална манифестација “Дани посне хране” одржана је по 14. пут у Средњој стручној школи “Бранко Радичевић” у Руми. У сарадњи са својим професорима, ученици су припремали специјалитете посне кухиње, са циљем до покажу квалитет и лепоту посне хране на самом почетку Божићног поста. Посна пица, риба, слатке пите и колачи само су део богате трпезе коју су ученици Средње стручне школе “Бранко Радичевић” у Руми припремили у оквиру манифестације “Дани посне хране”. У питању су ученици смера кувар и конобар, који су знање стечено у школи применили у пракси. “Дани посне хране” обележавају се по 14. пут. Циљ манифестације је да се промовише посна храна, да ученици покажу своје вештине у спремању и сервирању, као и да се искористе стари рецепти. Средња стручна школа “Бранко Радичевић” у Руми има изузетно дугу традицију у школовању кувара и конобара. “Овим занимањима полаже се посебна пажња кроз практичну наставу, која се сваке године обогаћује и проширује новинама”, истакао је Мирко Зрнић, директор ССШ “Бранко Радичевић” Рума. Посне специјалитете ученици су припремали мало у школи, а мало у школској кухињи,а ми смо се уверили да, осим што је све укусно, оно је и лепо сервирано, рекло би се као у најелитнијим ресторанима.