ИНТЕРКУЛТУРАЛНА РАЗМЕНА – одлазак ученика у РУСИЈУ

ПРИПРЕМА ЗА ОДЛАЗАК УЧЕНИКА БРАНКОВЕ ШКОЛЕ У РУСИЈУ

Ових дана обављају се последње припреме за одлазак ученика ССШ „Бранко Радичевић“ на пријатељску размену у Русију, град Слободски.

Коначан списак који потписују директор школе Мирко Зрнић и координатор размене проф. Ивана Станковић, чине осам ученика Клуба Толеранције и два наставника. Никола Марин, Кристина Катић, Марија Андрић, Мирјана Коров, Стефани Цикота, Зорана Радовић, Дејан Сербеџија и Милица Јоцковић – ученици и професорке Нада Павловић и Ивана Макевић Чојчић. Авионске карте и карте за воз су обезбеђене, пропратна документација спремна, воља и жеља за наставком пријатељства и новим искуствима је на виском нивоу и чека се тај 14. април када група креће пут Русије.

Велику, огромну захвалност дугујемо нашим спонзорима који су омогућили да родитељи суфинансирају мањи део укупног износа потребног за реализацију ове размене. Општинско веће Општине Рума на челу са председником Општине господином Слађаном Манчићем помогло је реализацију пута са 100.000 динара.

Велику захвалност дугујемо јавним предузећима:  ЈП „Водовод“, ЈП „Гас“ Рума, Пољопривредна стручна служба Рума, ЈП „Комуналац“, ДДОР Нови Сад одигурање. као и сјајним приватним предузећима која су показала велику друштвену одговорност, у овом случају према младима средње школе и то: ДОО ЗТ Понуда, ДОО Матић Рума, Унипрогрес ДОО Рума као и Тргоцентар 94 ДОО Рума.

План размене је конципиран на посетама часовима, представљању образовних система двеју држава, упознавању култре и обичаја. Програм „Разред на разред“се показао као изузетан модел комбиновања формалног и неформалног образовања, и због тога се држимо и даље тог концепта – договор је координатора размене Иване Станковић за Србију и Анжелике Рисеве за Русију. Слободно време млади ће провести са својим вршњацима, сада већ пријатељима, у граду Слободски у шетњама, дружењима, на спортским и музичким дешавањима. Пријатељска размене ће трајати 8 дана.

У ишчекивању њихових утисака по повратку, желимо им срећан пут и добру размену.

 

Ивана Станковић проф.,

координатор Клуба толеранцијеи размене