Нови пројекат “Буди креативан- осигурај своју будућност”

“Буди креативан – осигурај своју будућност” 2018-2020

Потписано стратешко партнерство-Ерасмус+ програм

Наша школа потписала је Уговор о реализацији новог пројекта стратешких партнерсатва  у оквиру програма Ерасмус+. Након потписивања Мандатног писма и учешћа на конкурсу марту месецу 2018.г ,наша школа је ,између осталог,потписала Мандатно писмо са Научним центром за креативни развој ИДЕАЛЛ из Новог Сада.Након објављених резултата Фондације Темпус,наше партнерство са поменутим институтом је било успешно и ми смо потписали Уговор о реализацији пројекта стратешких партнерсатва под реферантним бројем 2018-1-RS01-KA202-000410 Буди креативан-осигурај своју будућност.

Ово потписивање уговора и могућност учествовања у стратешким партнерствима је велики успех наше школе и резултат протеклог рада у оквиру програма Ерасмус+.

Средња стручна школа „Бранко Радичевић“ из Руме приступила је Kонзорцијуму за реализацију пројекта “Буди креативан – осигурај своју будућност“ који финансира Европска Унија путем програма Ерасмус+ у области Kооперације за иновације и размену добре праксе. Партнери на овом пројекту су Економска и управна школа Осијек и Уметничка школа “Енрико и Умберо Нордио“ из Трста, а координатор пројекта је Научни центар за креативни развој Идеалл.

Пројекат је произашао из потребе да се одговори на изазове 4-те индустриске револуције која ће, према референтним научним студијама Универзитета Оxфорд, у наредних 10-15 година укинути половину садашњих занимања, а предност у запошљавању дати креативним људима са високом социјалном интелигенцијом, што садашњи систем образовања, заснован претежно на меморисању чињеница неће моћи да обезбеди. Евидентан је недостатак слободних радних места на тржишту који у скорој будућности неће бити решен, због чега је висок проценат незапослених, посебно младих, у Србији, Хрватској и Италији. Активности наведеног пројекта управо одговарају на ове потребе.

У Новом Саду је 12.10.2018. одржан  први Транснационални састанак. Састанку су присуствовали представници партнерских школа и координатори пројекта из ИДЕАЛЛ-а. На састанку су потписани Уговори и договорен је темпо рада пројектних активности.

Logo-Ruma-EU-2018

_Logo-EU-Project-2018

slika 1