ПО ПОВРАТКУ НАШИХ УЧЕНИКА ИЗ РУСИЈЕ

Ових дана ученици и наставници ССШ „Бранко Радичевић“ сумирају  утиске по повртку из Русије. Завршава се медијско оглашавање.

Директор школе Мирко Зрнић и координатор размене проф. Ивана Станковић, са члановима клуба Толеранције: Никола Марин, Кристина Катић, Марија Андрић, Мирјана Коров, Стефани Цикота, Зорана Радовић, Дејан Сербеџија и Милица Јоцковић – ученици и професорке Нада Павловић и Ивана Макевић Чојчић још једном се захваљују пријатељима и пословним партнерима школе који су помогли реализацију програма размене

Велику захвалност исказујемо Општинском већу Општине Рума на челу са председником Општине господином Слађаном Манчићем које је помогло реализацију пута са 100.000 динара.

Такође, захваљујемо се и:  ЈП „Водовод“, ЈП „Гас“ Рума, Пољопривредна стручна служба Рума, ЈП „Комуналац“, као и сјајним приватним предузећима која су показала велику друштвену одговорност, у овом случају према младима средње школе и то: ДОО ЗП Понуда, ДОО Матић Рума, Унипрогрес ДОО Рума као и Тргоцентар 94 ДОО Рума.

План размене је конципиран на посетама часовима, представљању образовних система двеју држава, упознавању култре и обичаја. Програм „Разред на разред“се показао као изузетан модел комбиновања формалног и неформалног образовања, и због тога се држимо и даље тог концепта – договор је координатора размене Иване Станковић за Србију и Анжелике Рисеве за Русију. Слободно време млади су провели са својим вршњацима, сада већ пријатељима, у граду Слободски у шетњама, дружењима, на спортским и музичким дешавањима. Пријатељска размене је трајала 8 дана.

Са прегршт позитивних утисака, великих пријатељстава, личне и опште добити за ученике и школу, настављамо са марљивим радом и промоцијом неформалног учења кроз активности Клуба толеранције. Чланови клуба се константно усавршавају а у плану за следећу годину су нам многобројне активности, нови пројекти и нови програми размене.

 

Ивана Станковић проф.,

координатор Клуба толеранцијеи размене

Picture1

Picture2