Пројекти Клуба Т

Клуб толеранције ради на повећању омладинског активизма, волонтеризма као и на интеграцији младих у локалну заједницу.План рада клуба прати значајне датуме за младе. Конвеција о правима детета је основни документ са којима се срећу млади у Клубу толеранције. Млади наше школе су прошли кроз следеће пројекте:
• Мултипликација – живети толеранто је 12годишњи пројекат под Песталоззи цхилдрен’с фоундатион. Ивана, координатор КлубаТ је припремала и још увек припрема групе ученика који одлазе на интеркултуралнун размену у Троген. Последње две године је контакт сарадник за ПЦФ на нивоу Војводине.
• Доситеј је пројекат Министарства просвете и спорта у извођењу Грађанског Фонда Панонија. Млади града Руме имали су прилику да кроз низ радионица уче о толеранцији, недискриминацији и уважавању једнакости. Наша група најбољих младих учествовала на завршном сусрету где су приказани продукти овог пројекта, тј. филмови који су настали као активизам младих о националним мањинама њиховог града. Александар Грозданић режирао је фил о Ромима – „Реците ви нама“
• Пеаце буилдинг је пројекат о изградњи и одрживости мира на нашем подручју, у коме су млади из Клуба толеранције врло запажено учествовали. Лане Стопхер из Америке је гостовао као предавач на задату тему. Млади наше школе учествовали су у изради нацрта како научено применити у микро средини као што је школа. Подршка је УСАИД-а.
• Ивана је кроз активност КлубаТ реализовала интеркултуралну размену ученика и наставника са Гимназијом из града Слободски из Русије (Кировска облас). Размена је конципирана на посматрањау часова и интеркултуралног упознавања. Посета је била узвратна и ми смо били домаћини по истом принципу. Подршку смо добили од Локалне самоуправе и ДДОР осигурања.
• Интеркултурални караван, Интеркултурално ЈА, су везани пројекти који се реализују са још 6 градова Војводине. Пројекти који су подржани од стране Министарства за националне заједнице. Млади нашег града имали су прилику да проживе интеркултурални караван кроз Војводину и да се на кратко време друже са младима друге националности као и то да упознају њихову културу и обичаје кроз музику, храну и фолклор.

КЛУБ Т