“Хајде да се играмо и рециклирамо”

Ученици ССШ“ Бранко Радичевић“ из  Руме били су укључени у пројекат Мултипликација – живети толеранто (12годишњи пројекат под покровитељаством Pestalozzi children’s foundation у Троге у Швајцарској) прошли су кроз низ едукација и радионица на тему идентитета, тимског рада, анти –дискриминације и друго.

Екипу “швајцараца” чине Анатасија Маисторовић, Дејан Сербеджија, Теодора Томашевић, Леа Кокир ,Тијана Живковић, Жељана Пауновић уз помоћ Вање Милосављевић и Мирослава Честића.

1 5 8

Део њиховог ангажовања и примене стечених знања је радионица

Хајде да се играмо и рециклирамо“           „Let`s play and recycle

 као допринос подизању свести заједнице о значају рециклаже и одвајању отпада.

Активности  које смо осмислили у оквиру ове радионице су прилагођене ученицима трећих и четвртих разреда, за групу од 30 ученика.

У врло веселој атмосфери прво смо се представљали кроз игру, деца су показала своје предзнање из екологија, научили смо шта је рециклажа, погађали која је која „жива“ канта за одвајање одпада. Имали смо и такмичење у томе ко ће брже да рециклира и најбоља екипа је понела медаље за прво место. Уз игрицу која развија тимски рад смо радионицу привели крају.Надамо се да смо успели са нашим драгим домаћинима да приближимо деци основну културу одвајања отпада и потребе за рециклажом , да би планету сачували и за будуће генерације.

WP_20180315_13_59_13_Pro WP_20180314_14_20_18_Pro kante 2

Прву радионицу реализовали смо у понедељак 12.марта 2018.г. фискултурној сали  ОШ “Јован Јовановић Змај“.

Друга радионица је реализована у уторак 13.03. у сали ОШ”Вељко Дугошевић”, у дружењу са другарима трећег и четвртог разреда.

Трећа радионица 14.03. је било дружење са другарима ОШ”Душан Јерковић” и за финале били смо у четвртак на четвртој радионици у сали ОШ”Иво Лола Рибар”.

WP_20180315_14_12_43_Pro WP_20180313_14_04_33_Pro 4

 

 

кординатор радионице Данијела Драгојевић

 

са натписом вд са натписом дј са натписом илр са натписом јјз