SFW -СВАКА АКТИВНОСТ НАС ПОВЕЗУЈЕ

Сарадња наше школе са “Serbian Fashion Week” почела је пре десет година у Хотелу “Парк” у Новом Саду.

Наши ученици захваљујући директорки Светлани Хорват и Петковић Вишеславу  добили су прилику да буду у публици на недељи моде.

Наравно, бранковци су радосно прихватили сваки види учешћа, отпочела је сарадња у виду волонтерског рада ученика, учешће на конкурсима, обављање стручне праксе, праћење едукација и слично.

20190503_185022

Овогодишња волонтерка, ученица  прве године правног смера Викторија Александра Гојковић рекла је:

” За волонтирање у оквиру “Serbian Fashion Week” сам чула од педагошкиње у нашој школи Оливере Амиџић. Цела та прича ми је била веома интересантна и филмски ми је све то звучало, тако да сам већ тада помислила зашто да не, волела бих да будем део тог тима. Изгледало ми је све невероватно али….сан се остварио. Када смо чули да су прихватили наше апликације, били смо ван себе. Нас седморо – фризери, моделари и нас две правнице смо прошле конкурс за обављање стручне праксе – волонтирање на овогодишњој недељи моде.”

Picture4

Да ли нешто можете да ми кажете о вашим задужењима?

” Наравно, прошли смо обуку која се одржавала у нашој школи. Пре него што смо отишли на састанак у Новом Саду знали смо шта нас чека. Наш посао, тако су нас распоредили – моју другарицу и мене био је да држимо све под контолом иза сцене,  да слушамо, учимо и помажемо. Госте смо дочекивали са широким осмехом на лицу што се њима и допало. Веома је битно да будемо вредни, тихи, да знамо енглески језик и сналажљиви.

Ми у првој години немамо практичну наставу и ово нам је добро допло као један корак ка упозбнаваљу са реалном праксом. Ово нам је помогло да видимо колики посао и велики труд се налази иза многих сцена. Потребно је много труда и способности, сналажљивости да би овладали менаџерким вештинама.” – каже Викторија – Александра.

Picture5

 Које су предности овакве праксе – волонтирања?

” Много тога смо волонтирајући научили. Научили смо да будем тимски играчи и да кад год неком треба помоћ да будемо ту,  да помогнемо свима, да посматрамо, примећујемо, да сарађујемо, да прихватимо поса са свим својим обележјима (добрим или лошим), да будемо одговорни и слично.” – рекла је  Анастасија Петровић.

Лука  Јовановић : “…И сви једва чекамом да се пријавимо за нове едукације и волонтирања, обожавамо нове изазове.”

Picture6

“Колико смо само нових путева, идеја, сазнања, вештина отворили, створили, припремили, проследили остаје нам да вам покажемо са нашим даљим радом.  SFW повезује људе, ствара моменте за дивна пријатељства и ако не попричате нећете схватити колико смо сви исти.” – рекла је Ивана Бирињи.

Picture7

И за десетогодишњицу подсетимо се наших драгих ученика који сарађивали и још сарађују са

“Serbian Fashion Week” – ом :

Вера Димов – фотограф, Валентина Бозоки – менаџер и креаторка, Марина Павловић – менаџерка, Јаковљевић Слађана, Мирјана Куриџа, Ивана Бирињи, Михаела Гемери, Кристина Рис, Викторија – Александра Гојковић, Анастасија Петровић, Ристивој Јеринић, Лука Јовановић – протокол, Back stage, логистика….

 Да ли постоји профил ученика који се радо одазива новим искуствима?

  • “Постоји, то су храбри, радознаили и вредни млади људи,и част ми је кад препознам искру у њима и оснажим њихове таленте.” – рекла је педагошкиња Оливера Амиџић

Оливера Амиџић

Picture8