Европски дан језика 2018.године

Обележен Европски дан језика

У Средњој стручној школи „Бранко Радичевић“ у сарадњи са Удружењем „Стил младих“ одржано је низ активности којима је прослављен Европски дан језика. Пројекат је одобрен од Покрајинског секретеријата за образовање, прописе, управу и националне мањине у оквиру подстицања ваннаставних активности, а под координацијом Удружења „Стил младих“ из Руме.
Учесници и партнери на пројекту су Гимназија „20.октобар“ из Бачке Паланке, удружење „Хумана“ из Бачке Паланке као и Средња школа „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије и удружење „Пријатељи деце Инђије“. Све школе су одржале низ активности. У нашој школи постављена је изложба у холу коју су урадили ученици моделарског смера. Они су, такође, подржали активност израде навијачких транспарената и заставица европских држава. На сам дан прославе, 26.9.2018. одржана је спортска активност у фискултурној сали коју су подржали ученици економског смера школе како би се указало на повезивње спортских активности кроз вишејезичност и утицало на свест ученика колико је важно учити, макар и на основном нивоу, стране језике који су потребни у свакодневним активностима.
Неколико дана, библиотека школе била је “отворена радионица“ за језике у коју су долазили ученици и наставници подржавајући различитим активностима Европски дан језика. Сарадница библиотечких активности била је проф.Ивана Макевић Чојчић са ученицима школе из различитих одељења који су, свакако и чланови библиотеке и библиотечке секције.

slika evr