Европски дан језика 2017.године

Поводом Европског дана језика у Средњој стручној школи „Бранко Радичевић“ одржана је манифестација о значају учења страних језика у школама.

Иницијативом Савета Европе се сваког 26. септембра од 2001. године, 800 милиона Европљана у 47 земаља чланица те организације, охрабрује да у свим узрастима учи више језика.

Савет Европе подржава вишејезичност у читавој Европи јер је познавање више језика пут ка бољој комуникацији култура, и јер је то један од кључних елемената богатог културног и језичког наследја континента.

У Србији програм поводом Европског дана језика организује Мрежа културних центара Европске уније (ЕУНИЦ), у којој је девет земаља (Немачка, Аустрија, Шведска, Румунија, Грчка, Италија, Шпанија, Француска, Португалија), осам језика и 17 организација, а програм подржавају Савет Европе и Делегација ЕУ у Србији.
Наша школа подржала је овај дан низом активности у којима су учествовали ученици смера Моделар одеће у богатој припреми материјала. Ученици правног И финансијског смера завршних разреда подржали су и осмислили спортску активност повезавши је са вишејезичношћу. Библиотечка секција је вредно уредила простор и осмислила низ акктивности у којима су учествовали ученици ове секције свих разреда школе.

Погледајте делове атмосфере везане како за припреме, тако и за тај дан.