ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ ШКОЛЕ У ВОЈВОДИНИ 2019.год.

“ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ ШКОЛЕ У ВОЈВОДИНИ”

у школској 2018/2019. години

Ученици наше школе и ове године, шести пут по реду учествовали су у програму АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ ВИЈВОДИНЕ И ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА УРБАНИЗАМ И ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, под називом ” ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ ШКОЛЕ У ВОЈВОДИНИ”. Ове године координаторке у школи су Данијела Драгојевић и Оливера Амиџић.

Кроз едукације еколошких садржаја, радионице, хуманитарне акције, уређивање школског простора, сарадња са локалном самоуправом, сарадња са другим образовно – васпитним установама ан локалном ниво и шире прошло је 70 ученика, 15 наставника и 12 учесника /ненаставног особља.

И ове године, као и прошле ушли смо у групу награђених средњих школа за школску 2018/2019. годину, што значи да смо били најуспешнији у својој категорији.

Свечана додела награда одржана је у Сремским Карловцима 5. јуна, где су присуствовали наши ученици, 30 њих.

Picture1

Picture2

За ту прилику креатори модела/рециклажне сукње за Покрајинску секретарку Бранкицу Табак, дизајнирали и реализовали/сашили  су наши моделари на челу са менторком Биљаном Бошковић.

Picture3

Ученици су снимили кратак филм који нас представља  као школу кроз наше многобројне активности.

Наградни излет за других 20 ученика/учесника биће 24. јуна у организацији “Еколошког центра Радуловачки” из  Сремским Карловцима.

Ученике очекује леп излет, едукативан – радионице и вожња бродићем по дунаву и упознавање локалитета, као и дружење са другим ученицима из награђених образовно – васпитних установа.

Један наставник координатор проћиће обуку 3. и 4. јула у “Еколошком центру Радуловачки” у Сремским Карловцима, под називом ” Цегер еколошких идеја”.

Више информација са пропратним фотографијама и филмовима можете погледати на нашем сајту школе.

Координаторке             Данијела Драгојевић  и Оливера Амиџић

За чистије и зеленије школе у Војводини

 

Picture4 sajt 1