Камп мултикултурализма – Кањижа 2022

Камп мултикултурализма – Кањижа 2022

Манифестација „Камп мултикултурализма“  у коорганизацији  Покрајинског секретаријата за образовање , прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, организована у периоду од 22.06 до 29. 06. 2022. године у Кикинди.  На овом едукативно-рекреативном кампу ученика средњих школа Војводине ове године учествовала је и ССШ“Бранко Радичевић“ из Руме (26-29.06.2022. год). Освовна идеја пројекта је пружање прилике ученицима средњих школа са територије целе  Војводине да се у оквиру два четвородевна кампа друже, медјусобно упизнају и надмећу у популарним играма вештине, спретности и знање. Екипе су мешовите , из разних школа те се веза између ученика остварује кроз тимски рад у екипама.

У другом термину кампа са ССШ“Б. Радичевић“ из Руме такмичила су се деца из СТШ из Бачке Тополе, Гимназија из Руског Крстура , Гимназија из Бачког Петровца, Гимназија за талентоване ученике из Суботице , Пољопривредна школа из Бача и Балетска школа из Панчева.

Бранкову школу представљали су ученици Тадија Вукмановић 2У (капитен црвене екипе која је победила и освојила наградно путовање на јесен), Драгана Калањ 2П (жута екипа-друго место), Бојана Равњаковић 2П (плава екипа-треће место) у зеленој екипи Лазар Карановић2У, Вања Ристић 2П и Ненад Живковић 2П ( награда за Ферплеј екипу и наградно путовање на јесен) и одлична Тијана Вукмановић 2П капитен љубичасте екипе (пето место). Ученици су чланови Клуба К и путовање у Кањижу је била награда за ангажовање у ваннаставним активностима.

Екипу ССШ „Бранко Радичевић“ Рума , водила проф. Данијела Драгојевић.