Састанак конзорцијума пројекта у Руми

 

Научни центар за креативни развој „IDEALL“ Нови Сад,у функцији координатора пројекта „Буди креативан-осигурај своју будућност“ из програма Ерасмус+ који подржава Европска Унија, одржао је свој други транснационални састанак конзорцијума пројекта у Руми ,у Средњој стручној школи „Бранко Радичевић“ ,у недељу,13.маја 2019.

Партнери на овом пројекту су Економска и управна школа Осијек и Уметничка школа „ Enriko i Umbero Nordio“ из Трста.Сарадници на овом пројекту посетили су нашу школу где је одржан радни састанак на којем је дискутовано о реализованим активностима и најважнијим приоритетима који треба да се реализују применом пројекта у наредном двогодишњем периоду.

Пројекат је произашао из потребе да се одговори на изазове 4. индустријске револуције која ће укинути половину садашњих занимања,а предност у запошљавању дати креативним људима са високом социјалном интелигенцијом.Овим пројектом, кроз ваннаставне активноси, подстичемо креативно размишљање и социјалну интелигенцију ученика како бисмо допрли до оригиналних и корисних идеја битних за предузетничке активности младих.

Успешна реализација пројекта одвија се уз пуну сагласност директора  школе,Мирка Зрнића. Захваљујемо Општини Рума која прати и подржава  рад наше школе на  међународним пројектима.

Даниела Васић,школски координатор пројекта

Ruma-2nd-5 Ruma-2nd-12